MELLANBEHANDLING

FÖR ETT LÅNGSIKTIGT OCH FULLGOTT ROSTSKYDD

Har din bil en gång fått vår kompletta behandling behöver du aldrig göra om ett så pass omfattande rostskyddsprogram.
Gör du 1,5-årsuppföljningarna räcker det med en mellanbehandling 4–5 år efter den kompletta för ett långsiktigt och fullgott rostskydd.

Steg ett & två

1. Demontering

    • Vi börjar med att skydda innerklädsel och mattor med papp och plast. Vi lyfter bilen, tar av hjulen och maskerar känsliga delar under bilen (t.ex. lambdasond och bromsskivor).

2. Rengöring

  • Chassit tvättas med tvättmedel och hett vatten under högt tryck. Alla lösa beläggningar måste bort.

Steg tre & fyra

3. Torkning

  • Bilen får torka i vår unika anläggning. När det är dags att behandla med rostskyddsmedel är bilen absolut torr.

4. Rostbesiktning

  • Vi kontrollerar mycket grundligt om bilen har rostskador och upprättar ett protokoll över bilens skick. Vid allvarliga skador tar vi kontakt med kunden, som kör bilen till plåtverkstad för reparation. Om bilen kommer tillbaka mer eller mindre direkt till oss (så att vi slipper göra en ny omfattande chassitvätt) så fortsätter behandlingen inom den ursprungliga prisramen.

Steg fem & sex

5. Rostskyddsbehandlingar

  • Vi använder tre olika produkter och följer ett särskilt behandlingsschema som är unikt för varje bilmodell och framtaget i nära samarbete med bilfabrikanterna. Dessa är:

A. Detaljbehandling

I första steget behandlar vi med ett penetrerande medel. Det kryper in i skarvar och fogar för att ta hand om ytlig rost som finns på nästan alla bilar. Därefter får bilen torka.

B. Underredsbehandling

I nästa steg behandlar vi med ett nytt rostskydd ca 3 dm upp i hålrummen. Vi behandlar alla hålrum i dörrar, trösklar och balkar, vanligtvis 60-70 ställen. Sedan får bilen torka igen.

C. Slitskyddsbehandling

I tredje steget bättrar vi med ett tjockt slitskydd över bottenplattan, hjulhusen och andra utsatta ställen – upp till full standard.

6. Slutkontroll

  • Sista steget är utvändig tvätt och slutkontroll av behandlingen. Vi tvättar bilen försiktigt för att inte tvätta bort behandlingen i skarvar och fogar innan den har torkat ordentligt. Eftersom vi har behandlat flödigt i hålrummen kan bilen ge ”ett kladdigt intryck” när du hämtar bilen hos oss, men det försvinner snart.